Sunt zile in care o baie sau un dus relaxant sunt tot ce avem nevoie dupa o zi aglomerata. Lucrul precedent acestei bai relaxante este un prosop pufos, parfumat, care absoarbe apa si ne rasfata pielea prin atingerile delicate ale bumbacului.
De multe ori, aceasta situatie pare sa se intoarca impotriva noastra pentru ca, din cauza grabei sau a neatentiei, prosoapele de baie nu primesc atentia necesara si sunt spalate pe fuga, uitate in cuva masinii dupa spalare, nu sunt igienizate corect si nu sunt adaugate produsele necesare de ingrijire. Toate acestea sunt cauzele principale ale prosoapelor aspre, cu un miros urat.
Iti oferim cateva sfaturi importante pentru intretinerea corecta a prosoapelor de baie.
1.Ce trebuie sa faci inainte de prima utilizare
Dupa achizitionarea unui set nou de prosoape este esential sa le speli inainte de folosire. Porneste un program scurt de spalare la o temperatura de 30-40 grade. Un mic secret pentru prima spalare: adaugati o cantitate mica de detergent si o cana cu otet alb. Acest va dezinfecta tesaturile si va improspata tesatura. Credeti-ne, merita incercat pentru ca rezultatele sunt minunate. Pentru a fi mereu pufoase, folositi la fiecare spalare balsam de rufe. Atentie!!! Daca adugati otet la spalare, nu se mai adauga si balsam de rufe.
2.Dupa ce te stergi cu prosopul, pune-l la uscat.
Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le facem dupa fiecare baie sau dus. De ce este o greseala? Pentru ca un prosop folosit este ud iar in cosul de rufe mai exista haine si lenjerie intima care preiau umezeala si daca nu se spala la timp, prind un miros neplacut. Ba mai mult, acestea pot mucegai din cauza umiditatii si pot dezvolta bacterii.
Tot ce trebuie sa faci este sa usti prosopul inainte de a-l arunca in cosul de rufe sau sa il speli imediat dupa folosire astfel incat sa eviti situatiile neplacute mentionate mai sus. Simplu, nu?
3.Cum trebuie spalate si ce trebuie sa folosesti pentru o intretinere corecta
Regula de aur: Prosoapele de baie se spala separat de restul rufelor. Prosoapele nu sunt murdare, mai degraba umede si cu un risc mare de dezvoltare a microbilor. De aceea, acestea trebuie igienizate folosind un program de spalate cu o temperatura ridicata (60 de grade), o cantitate mica de detergent si o clatire speciala pentru acest tip de rufe. In general, masinile de spalat automate au un program dedicat textilelor de baie asa ca, folositi-l fara retineri. Pentru ca va doriti ca prosoapele sa fie mereu moi si pufoase, folositi si balsam de rufe dar la fel ca si detergentul, in cantitati reduse fata de o spalare obisnuita.
4.Uscarea prosoapelor
Pentru ca umiditatea este mereu o problema pentru prosoapele de baie, va recomandam ca de fiecare data dupa ce spalati, sa scoateti prosoapele si sa le intindeti la uscat in cel mai scurt timp de la finalizarea programului. Daca acestea raman in cuva masinii pentru o perioada de cateva ore, prosoapele vor prinde un miros neplacut si te vei afla in situatia in care vei fi nevoie sa le speli inca o data. Un alt sfat, nu le intindeti intr-o zona unde razele solare bat o perioada lunga de timp pentru ca tesatura se va decolora si fibrele se vor deteriora intr-un ritm alert iar prosoapele vor deveni rigide.
5.De ce trebuie sa tii cont atunci cand le achizitionezi
Avem parti ale corpului care necesita un grad de ingrijire diferit. Din acest considerent, este necesar sa intelegem importanta achizitionarii prosoapelor de diferite dimensiuni, pentru corp, fata si maini. Recomandarea noastra este sa alegeti mereu prosoape confectionate integral din bumbac. Acesta este extrem de absorbant si benefic pentru piele.
Leave a Reply