Se spune ca locuinta noastra trebuie sa reprezinte senzatia de apartenenta a unui loc bine definit in spatiu. Acesta trebuie sa ne reflecte atat personalitatea cat si un reper stabil in viata cotidiana.
Insa, suntem oameni cu caractere diferite si mereu simtim nevoia de schimbare sau redecorare pentru a iesi din rutina aceluiasi spatiu. Schimbarile pot fi mereu binevenite insa cum bugetul ne limiteaza de cele mai multe ori intr-un singur spatiu, adaptam si reamenajam ori de cate ori simtim nevoia. O idee ingenioasa vine din folosirea ca elemente de compartimentare pereti mobili care creeaza o oportunitate de a ajusta interioarele mai des decat ne-am fi gandit. Materialele din care sunt fabricate acesti pereti beneficiaza de o tehnologie avansata si sunt adaptabili oricarui stil de amenajare interioara. Iata ca, astfel, acum peretii nu mai sunt doar ficsi ci pot deveni si mobili. Datorita materialelor din care sunt fabricati acesti pereti, permit adaptarea, readaptarea, pozitionarea si repozitionarea ori de cate ori este nevoie precum si incadrarea lor in stilurile de design interior.
Astfel, in functie de designul interior si de structura locuintei puteti opta pentru pereti de compartimentare din placi sau blocuri de ipsos, care au dimensiuni standard adaptabile, si sunt foarte bune izolatoare fonice. Peretii din panouri sau fasii de BCA, sunt foarte des utilizati in interiorul caselor deoarece se pot desfasura pe toata inalimea camerei. Gips-cartonul este aproape cel mai utilizat material al acestei amenajari, datorita faptului ca sunt foarte usor de manevrat, sunt estetici si pot fi capitonati cu diverse materiale.
Peretii din caramida de stilca sau policarbonat au avantajul ca permit luminii naturale sa patrunda in interior, sunt foarte estetici si ofera acel minim de intimitate absolut necesar, datorita semitransparentei pe care o au. Se folosesc foarte mult in bai, bucatarii sau terase acoperite si pot lua diferite forme curbate, izoland un perimetru de circulatie. Au proprietati termice crescute, precum si o rezistenta mare la foc.
Pentru transparenta totala, utilizati pereti din sticla normala, prin care lumina poate sa patrunda in voie. Acestea pot fi montate atat pe structuri din aluminiu, pvc cat si pe sine metalice. Retineti insa faptul ca aceste elemente nu pot inlocui vreodata un perete principal din structura de rezistenta a unui imobil.
Leave a Reply