Situată pe o porţiune abruptă de teren, în vecinătatea căreia curge râul El Cojo, în oraşul Villeta, această casă columbeană este aşezată la o altitudine de 967 de metri desupra nivelului mării şi beneficiază de un climat cald şi uscat.
A fost proiectată de designerul Natalia Heredia, membră a companiei Estudio, căreia i s-a cerut realizarea unui proiect pentru o casă de vacanţă, care să poată fi “sigilată” ori de câte ori proprietarii sunt plecaţi. Astfel, suprafaţa desfăşurată este de 550 de metri pătraţi, şi cuprinde 3 dormitoare de dimensiuni impresionante, 3 băi, o bucătărie şi o terasă ce oferă o originalitate aparte, datorită modului în care aceasta se poate adapta condiţiilor meteorologice prin sistemul de închidere a pereţilor din jur.
Bineînţeles că designul aceastei reşedinţe şi zona în care a fost situată, “impunea” şi construcţia unei piscine, în jurul căreia, câteva sezlonguri îşi aşteaptă nerăbdătoare gazdele 🙂 Originalitatea louge-ului îmbină perfect confortul spaţiului interior cu posibilitatea relăxarii în aer liber, unde priveliştea impresionantă către versantul muntelui aduce cu ea, frumoasa senzaţie de contemplare a naturii.
Panourile din lemn, au fost folosite pentru a închide complet casa, iar materialul ales a fost atent selecţionat, astfel încât să comunice perfect cu zona înconjurătoare, camuflând într-un fel clădirea.
Senzaţia pe care o avem la prima vedere a acestei proprietăţi este că, întreaga casă, parcă pluteşte pe apă, datorită felului în care a fost poziţionata piscina şi anume, în partea din faţă a casei, cuprinzând totodată şi o parte din părţile laterale. Aceasta beneficiază de încălzire naturală a apei, datorită soarelui care acţionează direct asupra ei, pe parcursul întregii zile, fără să existe elemente care să o umbrească. Acest lucru se datorează punctelor cardinale spre care a fost orientată întreaga construcţie şi anume, nord-sud. Materialele folosite pentru amenajarea piscinei au fost pictate manual în nuanţe de verde turcuaz şi albastru, ceea ce face o şi mai mare legatură între natura din jur şi reşedinţa construită.
Interesant este şi modul în care, un arbore creşte natural chiar în mijlocul terasei. Acesta marchează punctul de întâlnire al celor două axe principale ale casei. Camerele parcă se deschid spre munţi, cerând o comunicare cu întreaga natură. Pe lângă faptul că această casă reuşeşte să ofere o intimitate aparte şi o linişte uimitoare, este învăluită parcă într-un mister atunci când este închisă.
Leave a Reply