
In anul 2017 piata romaneasca de ecommerce a cunoscut o crestere semnificativa de 40% comparativ cu 2016, cumparaturile au ajuns la o valoare de 2.8 miliarde Euro doar pe produsele achizitionate online in Romania. Un salt urias de la un an la altul, lucru care ne indica potentialul de cumparare al romanilor si apetitul lor colosal pentru achizitiile online.
Nisa de Home&Deco a fost in topul categoriilor vandute in online in 2017 si a cunoscut o crestere constanta de-a lungul anilor ramanand a 3-a categorie preferata de romani atunci cand achizitioneaza online.
In zona de Home&Deco cosul mediu de cumparaturi a fost de 480 lei in timp ce in cadrul companiei SomProduct, cosul mediu de cumparaturi a ajuns la o medie de 912 lei, o valoare dubla comparativ cu media generala din Romania pe aceasta zona.
Pana la finalul anului 2018 se preconizeaza o crestere generala de vanzare la 3.9 miliarde de euro, cu 40% mai mult fata de 2017. Acest lucru se datoreaza generatiei Millenials si tendintei lor de a achizitiona online sustinuta de: cresterea salariala, scaderea TVA-ului si orientarea clientilor spre online.
Consumul de mobilier a avut o crestere vizibila in vanzarea online, anul 2016 fiind anul in care au explodat comenzile, iar consumul a crescut semnificativ, ajungandu-se la o suma de 1.4 miliarde Euro. Anul 2017 a avut o crestere constanta, iar anul 2018 se anunta a fi un an cu o profitabilitate crescuta in zona de Home&Deco.
In afiliere, nisa de Home&Deco a generat vanzari si comisioane mari datorita cresterilor din ultimii ani, lucru dovedit de statisticile generate in urma vanzarilor de-a lungul anilor.
Cel mai mare eveniment online, Black Friday, a generat vanzari importante in domeniile de top mai exact, 200 milioane de euro in anul 2017, cu o crestere de 35% fata de 2016.
Clientii se orienteaza tot mai mult spre magazinele online si acest lucru se poate observa in cresterea anuala a comenzilor si a industriilor.
Ce a determinat aceasta crestere a pietei?
-cresterea salariala
-usurinta de plasare a comenzilor online si avantajele ei (timp economisit, oferta de produse mai bogata ca in offline, posibilitatea de comparare a produselor, mai ieftin si mai comod, nu necesita deplasarea de la domiciliu)
-increderea crescuta fata de magazinele online (legi care protejeaza indeaproape drepturile clientului)
-Dezvoltarea unei interfete mobile friendly a site-urilor
-Aplicatiile mobile dedicate care simplifica achizitia
De ce este profitabila aceasta nisa?
1.Cresterea anuala a vanzarilor
Unul dintre motivele pentru care aceasta nisa este una cu profitabilitate crescuta si cu vanzari in crestere de la un an la altul. Numarul achizitiilor online este in crestere si se transforma dintr-un trend intr-o necesitate.
2.Promovarea altor nise in detrimentul Home&Deco
Este o nisa care inca nu a fost exploatata din punct de vedere al promovarii comparativ cu alte nise de top ca Fashion si IT. O zona neexploatata suficient, poate sa ofere venituri neasteptate.
3.Interpretarea gresita a sezonalitatii produselor
Multi afiliati sunt reticenti atunci cand vine vorba de aceasta nisa, pentru ca sunt speriati de sezonalitatea anumitor categorii. SomProduct pune la dispozitia afiliatilor zeci de categorii de produse care nu depind de anumite perioade din an. Categoriile se pot mixa si recomanda in functie de nevoile oamenilor, nu dupa sezonalitate.
4.Cosul mediu de cumparaturi
Cosul mediu de cumparaturi SomProduct este de 912 lei, comparativ cu media generala pe Romania de 480 lei din aceasta nisa. Asta inseamna, comisioane mai mari comparativ cu nisa de fashion, unde cosul mediu este de 250-300 Lei.
5.Cresterea numarului de comenzi plasate pe Mobile
Conform statisticilor, in anul 2017, 70% dintre clientii din online au cumparat de pe dispozitivele mobile. Asta inseamna ca vanzarea va fi usurata de aplicatia mobila existenta pentru toate sistemele de operare mobile + un site mobile friendly. Acest lucru reprezinta un factor de influentare al achizitiei.
6.Cresterea pietei Home&Deco
Pentru anul 2018, s-a facut o preconizare ca vanzarile online vor ajunge pana la valoarea de 3.9 miliarde de euro si in 2020 se va atinge pragul de 5 miliarde de euro. Piata creste si se dezvolta puternic, la fel o pot face si afiliatii din programele nisate pe Home&Deco.
7.Costurile produselor Home&Deco
Pentru ca este vorba de mobilier de mari dimensiuni, costurile de achizitie sunt mai mari, comparativ cu nisa Fashion, acest lucru generand comisioane mai mari la orice vanzare.
Pe scurt, Home&Deco reprezinta o zona de interes major pentru clientii din online, o nisa profitabila pentru fiecare afiliat care hotaraste sa promoveze produsele din aceasta categorie.
Ai nevoie de cineva care sa iti confirme cele de mai sus? Citeste interviul afiliatului nostru de top, Catalin Radu, si afla ce a insemnat pentru el afilierea in nisa de Home&Deco si cum a transformat un hobby intr-o afacere de succes, AICI.
Vrei sa fii afiliat in programul SomProduct?
Statisticile si imaginile au fost preluate de pe site-urile Gpec.ro si ARMO.ro.
Leave a Reply