Fiecare dintre noi ne-am dorit măcar o dată în viaţă să avem propria gradină cu flori, atent îngrijită în care să ne putem relaxa de fiecare dată când ajungem acasă sau măcar sa ne deconectam de problemele cotidiene prin îngrijirea îndrăgitelor flori, care oferă de fiecare dată o stare de bine. Pentru că acesta este primul aspect pe care îl observăm de fiecare dată când trecem prin faţa unei case, fiind primul impact vizual, amenajarea trebuie să fie făcută în primul rând foarte atent. O curte ordonată şi bine organizată va schimba întotdeauna întregul aspect al casei. De aceea, un nou trend a fost cu succes integrat şi în amenajările peisagistice din România. Sigur că, o curte interioară nu trebuie să fie un adevarat curcubeu din punct de vedere cromatic deoarece va încărca inutil spaţiul, făcându-l să pară dezorganizat şi haotic. Astfel, folosirea a două culori pentru o asemenea amenajare va oferi un plus de eleganţă şi rafinament spaţiului exterior.
Culoarea alb este folosită dintotdeauna în amenajarea grădinilor, datorită senzaţiei de curăţenie pe care o transmite. Gardurile, zidurile şi elementele de susţinere ale florilor căţărătoare sunt vopsite deseori în această nuanţă care oferă avantajul de a reda luminozitate. Căile de acces trasate în linii curbate şi vopsite în nuanţe de alb, vor evidenţia în mod surprinzător verdele gazonului, iar culorile florilor care vă împodobesc grădina, vor căpăta instant o altă strălucire!
O altă modalitate de evidentiere a aleilor din curte poate fi integrarea unor flori de dimensiuni mari cum sunt Hortensiile “Tardiva” şi “Annabelle”, care au flori maiestuoase de un alb incredibil, perfecte pentru a încadra traseul dumneavoastră obişnuit prin grădină. Aveţi grijă ca solul acestora sa nu fie acid, altfel culoarea lor va fi una liliachie iar contrastul nu va mai fi la fel de surprinzător. De asemenea, pentru această delimitare pot fi folosite şi margarete sau lalele albe.
Nici terasa de la intrare nu ar trebui neglijată. Mobilierul vopsit în alb, va da un aspect înviorător zonei acoperite şi va scoate în evidenţă obiecte în alte culori mai vii, oferindu-le un plus de strălucire. Pe de alta parte, contrastul cromatic are rol terapeutic în zilele în care simţiţi că stresul vă doboară.
Odată pus în aplicare acest proiect, veţi avea deja un tablou mirific alb, desprins parcă din poveşti.
Leave a Reply