Îngrijirea saltelei presupune să scapi de mirosurile neplăcute, pete, alergeni, transpirație, murdărie, acarieni și multe alte elemente pe care nu ți le dorești de obicei pe suprafața pe care dormi. Perioada optimă recomandată de curățare a saltelei este de cel puțin o dată la 6 luni, pentru a o menține într-o stare cât mai bună pentru o perioadă mai lungă de timp.
Poți folosi o varietate de produse de curățare uzuale pentru a dezodoriza și a elimina mirosurile neplăcute care vor apărea în mod inevitabil pe salteaua ta. Asigură-te că verifici eticheta de îngrijire sau sugestiile producătorului înainte de a încerca o soluție de curățare. Este posibil ca materialul de suprafață să fie unul mai delicat, iar pentru a nu-l deteriora trebuie să îți iei niște măsuri de prevenire și să testezi produsul pe o bucată mică, care să nu fie la vedere (încearcă un colț).
Iată cei 3 pași simpli pentru a avea mereu o saltea curată și îngrijită:
Oțet pentru îndepărtarea petelor
Dacă ai diverse pete pe saltea și nu știi cum să scapi de ele poți încerca să le cureți cu oțet. Acesta este un detergent eficient care poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și la eliminarea petelor simplu și fără pic de efort. Curățarea cu oțet e o metodă foarte ușoară și accesibilă, ce depășește cu mult eficiența unor produse mai scumpe special realizate pentru asta. Cum poți aplica această metodă:
- Combină un pahar de apă cu 3-4 linguri de oțet.
- Apoi adaugă acest mix într-o sticlă cu pulverizator.
- Pulverizează ușor pe zona pe care vrei să o cureți.
- Așteaptă până se usucă în totalitate pentru a observa rezultatele.
*Acest pas este opțional, fiind valabil doar pentru persoanele care vor să scape de anumite pete de pe saltea.
Folosește bicarbonat de sodiu
Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute poți folosi bicarbonatul de sodiu. Presară un strat subțire cu ajutorul unei site pe suprafața întregii saltele. Lasă soluția să acționeze timp de două ore, timp în care va neutraliza toate mirosurile nedorite. Apoi curăță salteaua cu ajutorul unui aspirator. Este o soluție simplă și la îndemâna oricui, ce te poate ajuta să ai o saltea fresh într-un timp foarte scurt și fără prea mult efort.
Uleiuri esențiale
Dacă vrei să știi cum să îți faci salteaua să miroasă mai bine, un truc bun ar fi să adaugi câteva picături de ulei esențial în bicarbonat de sodiu înainte de a-l distribui pe saltea. În timp ce bicarbonatul de sodiu va neutraliza mirosurile, uleiul esențial va oferi saltelei un parfum discret și plăcut. În funcție de preferințe, poți folosi ulei de:
- Lavandă (ajută la relaxare și stimulează somnul)
- Muşeţel (un bun antiseptic și antiinflamator)
- Iasomie (folosit pentru aromaterapie)
- Mentă (oferă o senzație de răcorire și prospețime)
Așadar, întreținerea unei saltele nu este extrem de complicată și poate fi realizată cu ușurință doar cu ingredientele pe care le ai de obicei prin casă. Tot ce trebuie să faci este să îți iei câteva ore pentru a parcurge pașii anteriori și te vei bucura de o saltea ca nouă pentru mai mult timp. Tu ai încerca această metodă de îngrijire a saltelei?
Leave a Reply