Daca tot este vara iar temperaturile ne incanta cu generozitatea lor, de ce sa nu profitam din plin de ele, imbinand utilul cu placutul si sa preparam delicatese chiar in curtea casei noastre?
Pe langa faprul ca are o multime de avantaje o astfel de amenajare, acesta poate deveni locul ideal in care va puteti petrece clipe frumoase alaturi de memorii familiei sau prieteni apropiati. Acum, intrebarea este cum ne amenajam un astfel de loc si ce conditii tehnice minime trebuiec indeplinite. Ei bine, acestea pot fii copii fidele a bucatariilor din interior sau adaptata stiluilui pe care l-am ales pentru exterior. Asemenea unei bucatarii normale, si aceasta trebuie racordata la toate utilitatile cum ar fi apa, gaz, canalizare si electricitate.
Ca o prima regula pe care trebuie sa o avem in vedere cand incepem realizarea unui astfel de plan va fii stilul arhitectural ce va impune tipurile de finisaje. Lemnul, caramida sau piatra naturala sunt cele mai comune materiale folosite pentru decorarea unei bucatarii de vara traditionala in timp ce placajele ceramice, tencuielile, cromul sau aluminul se adapteaza mai bine unui spatiu avangardist.
Urmatorul aspect foarte important este verificarea rezistentei materialelor la intemperii sau la actiunea razelor UV. Daca stilul ales de dumneavoastra este cel modern cu siguranta va trebui sa ingrijiti foarte bine elementele metalice pentru a nu rugini. Lemnul este un alt material ce necesita o atentie sporita. Pentru acesta, lacurile de protectie vor evidentia textura acestora si ii va da o stralucire aparte.
Echipamentele si mobilierul vin sa completeze stilul decorativ in functie de dorinta utilizatorului. Cu toate acestea, gratarul, rotisorul, cuptorul sau wok-ul se regasesc in mai toate bucatariile de vara.
De la rustic la traditional si de la modern la high-tec professional, varietatea elementelor care pot compune o bucatarie exterioara este atat de vasta incat singul punct de pornire ramane doar imaginatia si preferintele dumenavoastra.
Leave a Reply