Tot mai des întâlnim obsesia de a mânca bio, de a trăi eco, dar oare ştim ce înseamnă cu adevarat aceste lucruri? Oare ştim că foarte mulţi factori pot influenţa în mod negativ aceste obiceiuri pe care încercăm să ni le formăm pentru a trăi sănătos?
Bucătaria este una dintre cele mai frecventate camere ale locuinţei. De aceea, mereu suntem nevoiţi să curăţăm cu grijă ustensilele de gătit, tocmai pentru a nu pune în pericol sănăntatea noastră sau a familiei. Iată câteva metode care vă uşurează semnificativ munca. Optaţi pentru soluţii naturale de curăţare a suprafeţelor, pentru electrocansice care reduc considerabil consumul de energie şi pentru materiale ecologice.
Folosiţi cât mai mult posibil prosoape din hârtie în locul celor din materiale textile. Acestea, au avantajul de a fi de unică folosinţă, sunt igienice şi nu reţin murdăria la fel ca cele fabricate din diferite materiale textile. De asemenea, probabil că nu ştiaţi faptul că multe soluţii de curăţat pot fi făcute chiar în casă. În locul detergenţilor puternici din comerţ, puteţi folosi apa oxigenată, sarea, oţetul, bicarbonatul de sodiu sau uleiul din arbore de ceai. Acestea pot fi foarte eficiente în curăţarea şi dezinfectarea zonelor afectate de mucegai.
Refolosirea consumabilelor din bucătărie nu este cea mai fericită variantă în cazul în care vă doriţi un stil de viaţă sănătos, fără vreun potential factor care să atenteze la sănătatea dvs. Totuşi, dacă sunteţi adepţii reciclărilor sau a economiei excesive, optaţi pentru dezinfectarea produselor în primul rând prin introducerea lor în apă clocotită, în care să rămână cel puţin zece minute. Aveţi grijă însă, la produsele care nu suportă o asemenea temperatură. Puteţi să aveţi neplacuta surpriză de a fi nevoiţi să renunţaţi la ele pentru totdeauna.
Sticlele de plastic îşi găsesc mereu locul într-un colţ al bucătăriei. Înlocuiţi-le cu recipiente din sticlă, iar pe cele din plastic, duceţi-le într-un centru de reciclare a plasticului. Evitaţi folosirea lor deoarece nu toţi fabricanţii respectă standardele conţinutului materialului de plastic iar acest lucru poate schimba formula chimică a apei sau a sucurilor.
Sigur că sunt adevărate centre specializate care să vă ajute să mâncaţi şi să trăiţi sănătos dar, dacă respectaţi câteva idei de bază spunem noi, veţi avea un stil de viaţă puţin mai ecologic.
Leave a Reply