Să locuiţi într-un loc cu o vedere superbă e un privilegiu de care vă puteţi bucura nu doar aplecat la fereastră ori când vă aflaţi în gradină sau pe terasă. Montaţi pereti din sticlă şi lăsaţi-vă sedus de frumuseţea peisajului natural chiar şi atunci când vă treziţi dimineaţa sau când staţi confortabil în living.
Aveţi o privelişte încântătoare în jurul casei? O puteţi admira comod în orice moment şi din interiorul locuinţei dacă, optaţi aici pentru pereţi vitraţi de dimensiuni cât mai mari. Pereţii din sticlă oferă vizibilitatea de anvergură dorită şi-i permit luminii naturale să pătrundă din belşug în încăpere, sporind astfel senzaţia de spaţiu larg şi luminos. De asemenea, conferă multa lejeritate unei construcţii masive mai ales când sunt montaţi la nivelurile superioare. Expunerea ideală este spre sud şi est, unde lumina naturală este mai puternică iar poziţionarea bilaterală (pe laturi, care formează între ele un unghi drept) este preferabilă deoarece amplifică aportul de lumină.
Înainte de montarea pereţilor este foarte important ca nici un obstacol cum ar fi o clădire nouă, un garaj sau gard nu vă va obtura panorama în anii următori, pe o raza de cel puţin 15-20m.
Când optăm pentru un asemenea spaţiu, trebuie să avem în vedere obligatoriu atenuarea efectului de seră. Pentru a atenua supraîncălzirea, puteţi opta pentru geamuri reflectorizante care reflectă masiv radiaţia solară. Sunt geamuri tratate care seamănă pe exterior cu suprafeţele de oglindă şi limitează vizibilitatea spre interior. O alegere la fel de buna ar fi geamurile de tip all season care filtrează vara radiaţia solară intensă, iar iarna amplifică izolaţia termică. Ca protecţie la caldura excesivă dar şi pentru asigurarea intimităţii, puteţi monta pe geamuri sisteme mobile de protecţie solară (storuri, obloane lamelare sau copertine).
Ca şi la montarea de ferestre termoizolante, sunt de urmărit câteva caracteristici tehnice ale suprafeţelor vitrate. Foarte important este coeficientul de transfer termic. Trebuie însă să avem în vedere şi faptul că mai ales la parter, riscul vandalizarii sau al tentativelor de efraţie este ridicat. De aceea se impune alegerea sticlei securizare şi laminate cât şi dublarea pereţilor vitraţi.
Asiguraţi o ventilaţie corectă pentru spaţiul delimitat de pereţii vitraţi mai ales atunci când sunt larg desfăşuraţi. Pe lângă schimbul de aer din orificiile de aerisire din rame, montati un sistem de ventilaţie controlată sau, eventual pe colţuri discret, grile de ventilaţie.
Leave a Reply