Fonduri insuficiente? Nici o problemă ! Reinventaţi, adaptaţi şi redecoraţi cu încredere !
Pentru că ştim că mereu ne confruntăm cu fondurile care sunt din ce în ce mai puţin suficiente, dar totuşi ne dorim o schimbare în casa noastră, vă propunem să urmăriţi câteva etape de reamenajare, cu un minim de buget dar cu maxim de efect, care vă vor ajuta să amânaţi puţin planurile de renovare totală.
Iată cele 7 idei uşoare, puţin costisitoare şi rapide, pe care le puteţi aplica cu succes, indiferent de spaţiul de care despune apartamentul dumneavoastră. Va fi ceva nou şi atrăgător 🙂
1. Cea mai mare schimbare când vorbim despre o astfel de amenajare, poate fi îndeplinită cu succes de colorarea unui perete care oferă un prim impact vizual, într-o culoare vibrantă şi puternică. Dacă restul pereţiilor sunt de o culoare neutră, sau total albi, aceasta va putea schimba total aspectul camerei dumneavoastră. În cele mai multe cazuri, acest lucru se poate face cu efort minim cu ajutorul unei fâşii de tapet colorată, cu motive florale sau geometrice.
2. Renunţaţi la draperiile şi la jaluzelele închise la culoare, care împiedica lumina naturală să pătrunda în casă şi lăsaţi doar o perdea diafana pe galerie. Dacă totuşi consideraţi că nu beneficiaţi de suficientă intimitate, apelaţi la ajutorul storurilor din in care pot fi prinse de cadrul geamului şi ajustate după necesităţi.
3. Florile vor aduce întotdeauna un aer proaspăt în locuinţa dumneavoastră. De aceea, este important să aveţi mereu câte o vază cu flori în diferite nuanţe pe masă. Pe lângă efectul benefic pe care acestea le au asupra psihicului uman, purifică şi înfrumuseţează instant locul. Un ghiveci cu seminţe de floarea soarelui aşezat pe pervazul geamului va fi o adevarată încântare când vor înflori. În fond, cui nu-i place să simtă prospeţimea florilor?
4. Lustruiţi cât mai bine toate geamurile şi suprafeţele din sticlă sau lucioase din casa dumneavoastră. Toate aceste suprafeţe reflectă lumina creînd astfel o senzaţie de prospeţime şi luminozitate. Nu uitaţi de aparatura electrocasnică, oglinzi sau de ramele tablourilor.
5. O altă idee cel puţin originală este redecorarea vechilor perne. Dacă v-aţi săturat de aspectul lor şi nu doriţi să investiţi bani în unele noi, puteţi să le creaţi singuri alte huse, îmbrăcadu-le în material, asemenea unui cadou. Pentru un plus de efect dar şi pentru a vă asigura că materialul nu alunecă, împodobiţi-le cu o panglică, iar din capetele acesteia realizaţi o fundiţă. Vor fi frumoase şi originale.
6. Dacă spaţiul este limitat, o altă soluţie poate veni în ajutorul dumneavoastră prin achiziţionarea unor cutii sau coşuleţe împletite din lemn. Ele vor putea găzdui jucăriile sau cărtile de colorat ale copiilor, ordonând astfel întreaga încăpere. Dacă acestea nu sunt suficient de estetice, le puteţi masca sub masa din bucătărie cu ajutorul unei fete de masă cu lungimi considerabile. Zona de depozitare va fi astfel camuflată asa cum se cuvine, păstrând un aspect îngrijit şi curat al spaţiului.
7. Jucaţi-vă cu piesele de mobilier, mutându-le dintr-o parte în alta, dacă spaţiul vă permite acest lucru. Veţi observa cum întreaga încăpere va căpăta un aspect total diferit. Vopsiţi cadrul scaunelor din bucătărie într-o altă culoare şi renunţaţi la vechile tablouri înlocuindu-le cu poze de familie. Aplicaţi stikere adezive pentru pereţi. Acestea se găsesc în diferite forme şi culori menite să redecoreze încăperea. Sunt ieftine şi foarte practice.
Leave a Reply