Indiferent de tendinţe, grădina trebuie să exprime personalitatea dumneavoastră. Deoarece stilurile care definesc spaţiul exterior este la fel de schimbător ca şi cel vestimentar, vă prezentam câteva dintre stilurile care definesc aceste spaţii verzi. Această clasificare, vă poate ajuta să înțelegeți specificul fiecărui stil de amenajare, servindu-vă ca punct de inspirație, în funcție de plăcerile dvs, de caracteristicile terenului și de timpul pe care îl veți aloca întreținerii acesteia.
Grădina Franţuzească este definită de măsurători precise, plantele fiind aşezate într-un mod ordonat. Se folosesc linii drepte, cercuri spirale sau diferite forme geometrice bine reliefate. Simetria este caracteristica principală a acestui stil.
Grădina rustică este în general cea mai uşoară modalitate de amenajare deoarece ne permite să jonglăm cu toate culorile şi formele arbuştilor sau florilor.
Gradina acvatica va fi gandita in jurul unui iaz langa plante de apa oferind un decor incantator si relaxant.
Gradină mediteraneană oferă un cadru cald şi deschis îmbinând cu succes explozia de flori cu elemente arhitecturale. Mozaicurile din ceramică sunt mărci ale stilului mediteranean şi pot fi folosite pentru a îmbraca diferite suprafeţe exterioare.
Grădinile englezeşti evocă un peisaj natural cu un aspect puţin haotic fiind total opusul grădinilor în stil franţuzesc.
Gradina japoneză adoptă liniile minimaliste, iar toate elementele sale vor oferi senzaţia de armonie şi calm.
De reţinut este faptul că în amenajarea unei grădini trebuie să existe comunicare, o armonie cu exteriorul casei pentru ca imaginea de ansamblu să arate foarte bine.
Leave a Reply