Vremea de afară ne inspiră în alb şi negru.
Pentru că holul este primul care ne întâmpină la intrarea într-o locuinţă, vă provocăm să testaţi impactul stilului puternic şi modern în acelaşi timp, care aduce un joc de non culori impunătoare.
Fie că vorbim despre amenajarea în alb şi negru a holului de la intrare sau a întregii locuinţe aceastea sunt nonculorile care răspund corect problematicii decorului minimalist şi nu numai. Emană eleganţă stilului contemporan sau accentueaza luxul într-un decor cu elemente preponderent vintage. Pentru interioarele moderne se foloseşte mereu combinaţia dintre alb şi negru acestea fiind cu precădere specifice stilului country franţuzesc, emanând atât un aer dramatic cât şi spectaculozitate şi eleganţă. Cei care vor alege această combinaţie nu vor da niciodată greş în amenajarea locuinţei atâta timp cât vor reuşi să găsească echilibrul perfect între aceste doua culori. Astfel, aspectul lucios al negrului şi aspectul luminos al albului fac o combinaţie deloc stridentă care va fi o delectare pentru privire. Acest stil, scoate în evidenţă modul în care paleta noncoloristică alb negru poate fi o schemă frapantă de design interior contemporan. Este o idee foarte bună pentru amenajarea dormitorului care de obicei trebuie să fie o încăpere neutră care să emane linişte şi echilibru. În câteva etape simple puteţi obţine uşor acest efect dramatic şi magic. Cu toate că pare simplu, există întotdeauna o şansă să greşim amplasarea culorilor care poate strica ambianţa interiorului. Pentru a evita aceste lucruri, puteti face referire întotdeauna la urmatoarea secţiune a articolului care vă va oferi câteva idei şi sugetii în legatură cu un decor alb-negru.
Există 4 aspecte importante în orice locuinţă. Pereţii, podeaua, mobila şi accesoriile decorative.
Decorul pereţilor este o parte esenţială în designul oricărei camere. Pentru dormitoare, aplicarea culorii închise se face în spatele patului, restul pereţilor rămânând albi tocmai pentru a crea un efect echilibrat. Puteţi opta de asemenea pentru inserarea unor elemente abstracte, desene minimaliste, precum şi dungi sau colaje. Pentru placarea pardoselelor putem opta pentru inserarea culorii luminoase cât şi a celei închise, evitând însă gruparea negrului pe porţiuni mari pentru a nu risca un aspect general obscur. Mobila poate aduce un joc de lumini şi umbre însă trebuie să avem în vedere echilibrul pe care îl realizăm. Alegerea lustrelor sau a corpurilor de iluminat trebuie să vină în contrast cu elementele lângă care vor fi aşezate. Designul alb negru este atemportal din punct de vedere al menţinerii în tendinţe adaptându-se uşor oricărui stil . Poate fi catalogat ca un stil masculin, însă prin geometrizarea corectă a elementelor interioare acesta poate fi uşor feminizat. Astfel, ce poate fi mai minimalist decât alb şi negru?
Leave a Reply