Cu un gust deosebit si o textura aparte, cappuccino-ul este febletea fiecarei dimineti, bautura delicioasa cu o textura cremoasa pe care ne dorim sa o savuram inca de la prima ora, in fiecare zi.
Ti s-a facut pofta de o cafea?
Aceasta bautura este o specialitate cu cafea si spuma de lapte (in anumite retete se folosesc si mirodenii) care iti incanta papilele gustative si simturile inca de la prima sorbitura.
Cum poti prepara cappuccino-ul perfect, chiar la tine acasa?
In primul rand, vrem sa iti spunem ca este posibil sa nu iti iasa din prima insa, nu te descuraja, repetitia este “mama invatarii”.
Preparare:
1.Alege cu atentie o cafea de specialitate, calitativa. Un cappuccino adevarat, bun, contine un espresso puternic, aromat.
2.Alege un lapte integral, proaspat pentru a obtine o spuma de lapte perfecta pentru cappuccino. Grasimile si proteinele din lapte sunt esentiale pentru a obtine o spuma consistenta si cremoasa. Cantitatea de lapte recomandata pentru o cana de cappuccino este de 120 ml.
3.Pentru a obtine spuma de lapte pentru un cappuccino perfect poti folosi un blender vertical sau o presa franceza. Incalzeste putin laptele si toarna-l intr-un recipient rezistent. Tine blenderul aproape de suprafata laptelui astfel incat sa se creeze o spuma consistenta.
4.Toarna laptele peste cafea si decoreaz-o cu scortisoara, pudra de cacao, sirop, fulgi de ciocolata sau ce preferi tu.
Gata, cappuccino-ul este pregatit sa fie savurat!
Tipuri de cappuccino:
Cappuccino vienez
Pentru acest tip de cappuccino foloseste o ceasca transparenta in care sa adaugi 10 grame de ciocolata peste care sa torni un espresso lung si fierbinte. Se adauga frisca si se decoreaza cu fulgi de ciocolata, cacao sau scortisoara.
Cappuccino italian
Unul dintre cele mai apreciate si cunoscute tipuri de cappuccino. Tot ce trebuie sa faci este sa incalzesti ceasca inainte de preparare, sa faci un espresso scurt si sa spumezi laptele. Adaugi laptele peste cafea astfel incat spuma sa ramana la suprafata.
Cappuccino scuro
Aceasta bautura se prepara in mod similar cu cea italiana cu diferenta ca aceasta este necesar un espresso lung cu o lingurita de lapte si multa spuma de lapte. Se serveste in ceasca transparenta.
Leave a Reply