Cu siguranta folosim vesela si tacamurile de bucatarie de mai multe ori pe zi. Asadar, este foarte important sa le mentinem curate, dar si sa stim cum sa le intretinem pentru o durata de viata cat mai mare. Exista pe piata o mare varietate de produse pentru curatat grasimea sau bacteriile de pe vesela sau tacamuri. Totusi, acestea contin substante chimice care pot fi prea dure atat pentru piele, cat si pentru materialele din care sunt fabricate vesela si tacamurile de bucatarie.
Vestea buna este ca nu trebuie sa cheltuiti o avere pe produse de curatat. Dorim sa va impartasim cateva din cele mai bune recomandari ale producatorilor pentru curatarea si intretinerea veselei si a tacamurilor de bucatarie.
Tacamuri de bucatarie: curatare si intretinere
Curatarea tacamurilor trebuie facuta imediat dupa utilizare, deoarece anumite alimente au un nivel crescut de aciditate. Petele se pot indeparta cu o solutie speciala pentru metale. De preferat este ca tacamurile sa fie spalate manual. Insa, in zilele de azi, nu avem mereu timp pentru spalarea manuala, curatarea tacamurilor in masina de spalat vase fiind o alternativa eficace. Dupa terminarea ciclului de spalare, stergeti tacamurile cu un prosop moale pentru a mentine luciul acestora.
Tavi Antiaderente
Tavile antiaderente trebuie sa se raceasca inainte de curatare. Niciodata nu lasati sub jetul de apa rece o tava fierbinte. Se recomanda curatarea manuala. Intotdeauna curatati tavile dupa fiecare folosire. Nu folositi la curatarea tavilor antiaderente detergenti puternici sau abrazivi. Pentru petele sau resturile de mancare dificil de curatat se foloseste un burete moale, dupa ce tava a stat la inmuiat 10-20 de minute in apa calda cu detergent de vase.
Intretinerea Paharelor
Paharele pot fi spalate uneori in masina de spalat, insa este recomandata spalarea manuala pentru mentinerea luciului in timp. Din cauza temperaturii foarte inalte de uscare din masinile de spalat, paharele pot ramane cu urme albe și aspect tern. Din acest motiv, recomandam spalarea de mana cu un detergent delicat. Este de preferat sa nu optati pentru uscarea naturala si sa folositi un prosop de bumbac imediat dupa spalare. Asezati apoi paharele in dulap cu gura in sus, pentru a evita posibilele ciobiri.
Curatarea produselor din portelan
Si produsele din portelan pot fi spalate in masina de spalat, dar pentru a evita posibilele zgarieturi sau ciobiri, acestea nu trebuie inghesuite. Produsele din portelan cu modele sau personalizate se spala manual pentru a mentine aspectul lucios al acestora.
Daca doresti sa iti achizitionezi tacamuri sau ustensile de bucatarie, citeste si acest articol pentru a afla cele mai noi materiale folosite in confectionarea acestora.
Aveti anumite secrete pentru curatarea si intretinerea veselei sau tacamurilor? Impartasiti-le cu noi in sectiunea “Leave a Reply” de mai jos.
Leave a Reply