Amenajarea holurilor este strâns legată de dimensiunile pe care le au, de posibilitatea de a primi lumină naturală şi de geometria lor (pătrată, dreptunghiulară, atipică).
Astfel, holurile mari şi luminoase permit zugrăvirea lor în culori închise. Această soluţie nu se recomandă însă atunci când este vorba de holurile apartamentelor de bloc, care nu beneficiază de ferestre.
În cazul holurilor mici se poate apela cu încredere la alb şi la tonuri deschise, pastelate.
Stilul de amenajare abordat influenţează imaginea finală. Mobilierul simplu, modern, din materiale lucioase sau din sticlă, creează senzaţia de spaţiu aerisit.
La polul opus, holurile generoase permit utilarea lor cu mobilier din lemn masiv. Nuanţa mobilierului este la fel de importantă.
Astfel, tonurile închise (calvados, mahon, nuc, wenge, mocca etc.) se pretează în holurile mari, în timp ce nuanţele deschise (arţar, cireş, mesteacăn, măr, vanilie) sunt preferabile în cele mici.
Un decor reuşit îmbină perfect latura estetică cu cea funcţională. Trebuie doar să vă folosiţi imaginaţia în aşa fel încât funcţionalitatea lucrurilor să satisfacă şi cerinţele estetice.
Viziunea asupra spaţiului de locuit diferă de la o persoană la alta, iar gusturile noastre cu privire la design sunt diversificate. Acolo unde culorile nu pot fi vedetele amenajării, rolul principal îl joacă finisajele, materialele şi texturile.
Leave a Reply