Scriem adesea despre diverse amenajări interioare însă, observăm că foarte mulţi neglijează să cuprindă un sector foarte important, şi anume fascinanta lume a copiilor.
Atunci când copilaşul este micuţ, camera sa trebuie să reflecte o lume de basm, o lume plina de culoare şi dragoste, dar sigura şi protectoare. Mai apoi, vârsta va fi cea care va dicta amenajarea noii camere a copilului dumneavoastră şi este esenţial să se facă în funcţie de abilităţile şi pasiunile remarcate încă de la vârste fragede, pentru a contribui la dezvoltarea capacităţii intelectuale şi a imaginaţiei celor mici. Mobilierul trebuie să cuprindă tot ce este necesar unui copil, să fie modern, colorat şi vesel, dar în acelaşi timp să întrunească toate condiţiile de siguranţă.
Camera lor va fi un mediu în care îşi vor petrece o bună parte din viaţă. Această perioadă, este decisivă pentru formarea personalităţii copiilor. Astfel, în momentul în care vă decideţi să faceţi schimbări în camera copilului, prima persoană care trebuie întrebată asupra acestui fapt, este chiar el. Studiind personalitatea fiecărui copil, se poate afla stilul ambiental care i se potriveşte cel mai bine, dar şi influenţa pe care o poate avea asupra creşterii, dezvoltării şi educaţiei sale.
O cameră clasică poate cuprinde doar strictul necesar pentru studiu, joacă şi odihnă. Nu este nevoie ca această încăpere să depoziteze lucruri inutile, ci să fie cât mai aerisită şi spaţioasă.
Ţineţi cont de faptul că, pentru cel mic, podeaua reprezintă cel mai potrivit loc de joacă, de aceea, pardoseala trebuie să fie parchetată. În nici un caz nu folosiţi gresie, faianţă ori alte suprafeţe reci în camera celui mic.
Desigur că aceste modele realizate de designeri consacraţi sunt extraordinare însă, cât de sigură poate deveni camera unui copil în care corabia, copacul, toboganul şi multe alte elemente din poveşti sunt integrate ca fiind căsuţele lor?
Leave a Reply