Sigur că diferenţa între cei care locuiesc într-un apartament de bloc sau cei care stau într-o casă este foarte mare atât din punctul de vedere al spaţiului locuibil cât şi al variantelor limitate de amenajare. Cei mai mulţi dintre noi se confruntă cu spaţiile restrânse ale unui apartament în care nu există o repartizare clară a zonei de luat masa de cea de gătit şi anume de bucătărie. De obicei, aceste două elemente sunt situate în aceeaşi încăpere, ele fiind delimitate uneori doar de un paravan sau de elemente decorative simbolice. Iată că şi acest lucru se poate face să arate frumos, inedit şi modern, chiar dacă zona de luat masa cu spaţiul de gătit vor fi împreună. În funcţie de posibilităţile fiecăruia sau de poziţionarea încăperilor şi a pereţilor interiori, amenajarea acestora poate fuziona perfect fără a crea senzaţia de aglomerare sau limitare a spaţiului. Până la urmă, ce este mai comod decât să ai un spaţiu de luat masa chiar în bucătărie, unde toate ustensilele ne sunt la îndemână, iar ordinea din celelalte camere este asigurată. Se spune că burghezia a instaurat un stil de separare a acestor două elemente, îndepărtând odată cu ea şi o parte din valorile familiei, totul devenind mai superficial şi rece.
Ce facem însă dacă totuşi ne dorim să păstrăm vechile tradiţii şi anume acelea de a crea un spaţiu unitar pentru aceste două zone, astfel încât să se potrivească cu modernismul. Cinele sau diversele întâlniri cu prietenii pot avea loc la masa din bucătărie sau la nivelul unui bar cu băuturi şi gustări reci. Acest lucru face posibilă apropierea între oameni, îndepărtând regulile rigide, invitând la discuţii lejere şi libere printr-o acomodarea rapidă. Aşadar, recomandarea noastră este să încercaţi să îmbinaţi aceste două zone. Atmosfera va fi nu numai mai plăcută ci şi mai familială.
Leave a Reply