Recondiţionarea pieselor de mobilier este o soluţie utilă şi economă pentru cei care îşi doresc să păstreze vechiul mobilier oferind un plus de valoare casei dvs. O casă în care economia este importantă, iar munca este cu drag facută, compensează costurile şi oferă un decor de revistă. Daca dorinţa dvs este să daţi un ton modern vechiului mobilier, orientaţi-vă spre finisaje moderne din nichel sau crom, sau chiar spre oglinizi aplicate.
Există de asemenea foarte multe ateliere specializate în recondiţionări care vă vor ajuta în cazul în care sunteţi în impas, sau munca pe care trebuie să o desfăşuraţi necesită aparatură specială, cum ar fi retapisarea unei canapele sau a unor fotolii. Acestea se pot realiza dintr-o mulţime de materiale şi culori, astfel încât să se încadreze în noua amenajare a casei dvs. Restul pieselor de mobilier, pot fi recondiţionate chiar de dvs. dacă dispuneţi de multa răbdare, imaginaţie şi îndemânare, dar şi de materialele necesare unei astfel de activităţi. Investiţia în materialele necesare recondiţionării sunt mult mai scăzute decat achiziţionarea unui mobilier nou. Siteurile specializate, oferă foarte multe idei explicate în amănunt despre cum recondiţionăm mobila pe care o avem, piesă cu piesă. Înainte de a începe o astfel de activitate, este foarte important să aveţi o vizune asupra modului în care va arăta noul mobilier. De aceea, este esenţial să desenaţi o schiţă cu fiecare schimbare pe care doriţi să o faceţi. Imaginea finală de ansamblu trebuie să fie plăcută şi mulţumitoare. Asortarea culorilor cu pereţii sau cu elementele ambientale existente, reprezintă un factor important în crearea unei ambianţe plăcute.
De asemenea, trebuie să aveţi în vedere faptul că, această activitate necesită un timp de lucru îndelungat în funcţie de complexitatea ornamentelor, de numărul pieselor de mobilier care alcătuiesc întreg ansamblul, vechimea dar şi gradul de deteriorare. Mobilierul potrivit pentru recondiţionări este cel fabricat din lemn masiv. Este exclusă recondiţionarea elementelor din pal, acoperit cu melamină, hârtie impregnată sau autocolant.
Leave a Reply