Iată cum, o veche staţie de pompieri poate deveni o locuinţă primitoare şi încântătoare.
O familie dintr-un stat american, ne-a uimit prin ingeniozitatea de care au dat dovadă prin achiziţionarea unui vechi sediu de pompieri care-şi pierduseră funcţionalitatea. Nu s-ar fi gândit nimeni că acest spaţiu, va deveni un adevărat cămin pentru o familie cu 3 copii. Avantajul de care se bucură această locuinţă sunt dimensiunile generoase pe care le oferă, având în vedere destinaţia iniţială. Şi anume, 2500 mp, care cuprind o bucătărie, un birou, 4 dormitoare, 1 living, 1 bibliotecă, garaj, 2 bai, 2 spaţii de depozitare. Construită în anul 1930, această clădire a făcut parte din copilaria proprietarei care a găsit ocazia perfectă de a-şi amenaja o casă chiar în cartierul natal. Singura condiţie impusă de autorităţile locale care au scos la licitaţie această clădire a fost, păstrarea faţadei, pentru a nu schimba stilul arhitectural al orăşelului.
Astfel, transformarea interioară devine una primitoare, care îmbină spaţiul de lucru pentru activităţile pe care le desfăşoară ca întreprinzători, dar care să se adapteze şi la nevoile familiale. Bucătăria este amenajată în locul fostului teren de handbal al postului, iar acum cuprinde elemente interioare din oţel inoxidabil şi marmură. După cum spune proprietara, “marmura, este o suprafaţă de lucru optimă, dar pe lângă aceasta, este şi o referinţă a vechiului post”. În amenjarea acesteia, s-au păstrat elemente recondiţionate specifice, cum ar fi aplicile de perete. Partea din spate a bucătăriei este perfect adaptată unui loc de relaxare, iar vechile ţevi au fost folosite pe post de stativ pentru ornamente festive sau tablouri de familie. De asemenea, şi uşile au fost păstrate cele originale, ele fiind doar recondiţionate.
Holul a fost împărţit în mai multe spaţii, cu ajutorul pereţilor falşi care au creat o zonă de luat masa, un living dar şi o bibliotecă separat. Băile şi-au păstrat originalitatea prin accentele roşii specifice, acestea fiind doar reîmprospătate.
În acest fel, proprietarii au reuşit să păstreze stilul vechiului spaţiu, dându-i o notă locuibilă şi familială, în care gătesc, muncesc, locuiesc şi îşi desfăşoară activităţi de divertisment alături de copii.
Leave a Reply