Pentru că este vineri, avem cu adevărat nevoie de relaxare.
Întradevăr este o provocare să decorăm livingurile mici, dar cu putină imaginaţie acest spaţiu poate deveni PERFECT. Pentru că cei mai mulţi dintre noi nu işi permit să apeleze la un designer de interior, acest post vă va hrăni cu inspiraţia de care aveţi nevoie pentru a crea un spaţiu deosebit.
În primul rând trebuie să avem la bază ideea. Ce ne dorim cu adevărat? Ce stil dorim să adoptăm? Ce culori ne-ar însenina zilele? Pornind de a această bază, trebuie să avem în vedere faptul că dispunând de un spaţiu relativ de dimensiuni reduse este esenţială încercarea de a-l maximiza, indiferent că vorbim despre o renovare completă sau de o redecorare. Mobila bine organizată este importanată pentru aspectul oricărei camere pentru a ne mări câmpul viziual, eliminând senzaţia de aglomerare. În acest fel, mobila trebuie să fie direct proporţională cu dimensiunile camerei, însă, funcţionalitatea ei nu trebuie să lipsească deoarece nu ne dorim ca musafirii să stea în picioare sau să se simtă mereu gata de plecare.
Culorile predominante pun amprenta personalităţii fiecăruia, însă şi aici trebuie ţinut cont de câteva sfaturi. Pentru vopsirea pereţilor cei mai multi designeri sunt de părere că aceştia trebuie să fie de culoare albă tocmai pentru a da senzaţia de spaţiu însă, sunt foarte multe metode prin care putem să obţinem acelaşi efect, cum ar fi de pildă asocierea nuanţelor din aceeaşi paletă de culori. Deci, nu vă fie teamă să alegeţi culori atrăgătoare.
Tapetul este un artificiu din ce în ce mai folosit, mereu la modă de ani de zile şi care poate schimba total aspectul oricărui tip de cameră. Dacă tavanul camerei este jos, acesta poate fi cu succes “reajustat” cu ajutorul tapetului în dungi verticale.
Un mic truc pentru a salva din spaţiu este alegerea unei canapele fără braţe, deoarece acestea vor minimiza efectul de spaţiu ocupând de regulă câmpul vizual cu 30-40 de cm. De asemenea, folosirea oglinzilor este o altă metodă prin care putem crea iluzii optice. Amplasată pe peretele opus ferestrei, oglinda va reflecta frumos lumina naturală, mărind totodata volumul încăperii.
Corpurile de iluminat sunt necesare oricărei încăperi, aşadar nu vă limitaţi la folosirea unui singur element decorativ de iluminat chiar dacă spaţiul pe care îl amenajaţi este de dimensiuni mici. Iluminatul local face minuni, spun designerii. În acest scop, folosiţi aplice, veioze, lampadare sau spoturi.
Un alt aspect important care nu trebuie neglijat în nici un caz este alegerea perdelelor şi a draperiilor din camera de zi. Alese greşit, acestea pot anihila cu succes toată munca pe care am depus-o. Perdelele sunt importante nu numai pentru că influenţează modul în care percepem încăperea respectivă, ci şi pentru că pot crea o anumită atmosferă ajutând totodată la obţinerea intimităţii. Dar, oricât de frumoase ar fi, perdelele şi draperiile consumă din spaţiul unei încăperi atunci când sunt montate pe galerii. Alegerea unor storuri romane montate direct pe geam va completa aspectul acestei camere. Dacă livingul nu este bine iluminat natural, optaţi pentru o perdea uşoară, diafană. Evitaţi tesăturile opace şi de culoare închisă la ferestre, pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere.
Pentru a vă face o idee asupra a ce presupune amenajarea unui living cu dimensiuni reduse accesaţi galeria de imagini.
Leave a Reply