La început, stilul industrial era dedicat mansardelor și podurilor spațioase, care nu puteau fi compartimentate în vreun alt fel. Dezvoltarea acestui stil urban de amenajare interioară a fost generat de transformarea spațiilor industriale nefolosite precum hale, ateliere sau depozite în spații de locuit. Acest stil este adesea asociat cu mansardele cu ferestre supradimensionate și accente din metal negru, lemn nefinisat sau cărămizi. Dar ce înseamnă cu adevărat designul interior în stil industrial?
Sursele principale de inspirație care stau la baza acestui tip de design interior sunt: aspectul înalt al depozitelor, fabricilor și al altor structuri industriale. Decorul în stil industrial constă din detalii arhitecturale decupate, inclusiv utilizarea de cărămizi lăsate la vedere, elemente metalice sau din lemn masiv, precum și materiale recuperate și reciclate. Mobilierul în stil industrial este de obicei foarte rezistent la uzură.
Iată 5 idei pentru amenajarea casei tale în stil industrial:
1.Alege un spațiu deschis – locuințele amenajate în stil industrial sunt de obicei spațioase și funcționează bine cu un design realizat într-un plan deschis. Pentru a evita ca spațiul să pară prea mare și greu de amenajat, aranjează mobilierul ales în grupuri pentru a umple spațiul.
2.Combină lemnul și metalul – o mișcare simplă și eficientă în realizarea unui deisgn industrial este să intercalarea pieselor de mobilier vechi și noi. Cel mai bun mod de a obține acest contrast este prin combinarea diferitelor tipuri de metal și lemn în designul dvs. general.
3.Optează pentru o paletă de culori neutre – unul dintre lucrurile pe care le vei observa la casele amenajate în stil industrial este că nuanțele îndrăznețe sunt concentrate pe detaliile mici, în timp ce cea mai mare parte a spațiilor este împânzită de tonuri neutre. Stilul se bazează în principal pe combinații de culori neutre pentru a crea un aspect armonios curat și relativ minimalist. Cărămizile nefinisate și gresia albă reprezintă o combinație consacrată, ce poate fi completată cu elemente din sticlă cu rame din metal negru.
4.Asigură-te că iluminatul este corespunzător – majoritatea iluminatului în stil industrial este realizat din metal și constă adesea dintr-o combinație de mai multe elemente. Sunt folosite adesea spoturi pentru a completa perfect tematica aleasă. Iar partea de tavan și lumini sunt adesea nefinisate, lasând impresia că încăperea este încă în curs de amenajare.
5.Include accesorii industriale – cheia pentru a obține un aspect industrial este să îmbini elementele deja existente într-o locuință cu unele noi, pentru a obține un mix interesant. Utilizarea accesoriilor este cea mai bună modalitate de a face acest lucru. Unul dintre elementele semnătură ale unei amenajări în stil industrial este prezența unor caracteristici pe care majoritatea oamenilor tind să le ascundă, cum ar fi conductele și țevile.
Așadar, stilul industrial necesită destul de multă atenție la detalii, fiind o opțiune care nu este pe gustul tuturor, tocmai pentru că implică niște elemente nonconformiste, pe care oamenii de obicei nu le-ar include în amenajarea casei.
Leave a Reply