Amenajarea grădinii este o adevărată artă, generatoare de satisfacţii, aflată la îndemâna tuturor. Deşi pare o amenajare dificilă, designul pentru spaţiul verde nu prezintă atât de multe probleme ca designul de interior. Însă este esenţial să stabiliţi ce înseamnă gradină pentru dumneavoastră şi care va fi rolul acesteia în familia dvs. Prin respectarea câtorva aspecte esenţiale, dar şi cu puţină imaginaţie, puteţi realiza un spaţiu plăcut şi relaxant.
Cel mai important aspect de luat în considerare este fapul că, unitatea generală a unui ambient va fi creată prin realizarea unei planificari prealabile.
Mulţi dintre noi, considerăm că amenajarea grădinii este ultimul aspect de care trebuie să ne ocupăm atunci când construim o casă. Însă, este de preferat ca această lucrare să fie executată în paralel cu interioarele casei.
Simplitatea poate fi cea mai elegantă alegere pentru crearea unui spaţiu verde aerisit şi vă va asigura crearea unui echilibru perfect între arhitectură şi forma exterioară care o înconjoară. Pentru aceasta, alegeţi maxim 3 culori pentru plante, menţineti spaţiul deschis şi completaţi pe parcurs. Culorile pe care le alegeţi pentru plantele dumneavoastră de gradină trebuie să fie într-un perfect balans cu cromatica folosita pentru exteriorul casei. Astfel, dacă exteriorul este deschis la culoare, cu un acoperiş maro sau negru, ideal ar fi să folosiţi maxim două nuanţe pentru flori: mov şi lila, galben şi portocaliu sau roz şi roşu. În alegerea plantelor de exterior este important să luaţi în calcul şi caracteristicile lor ( cât de mult sunt predispuse la creştere, când înfloresc, ce durată de viata au). De asemenea, puteţi alege anumite zone în care să poziţioanaţi o plantă care în timp devine mai bogată şi mai înaltă. Aceasta este ideală pentru cei care nu beneficiază de suficientă intimitate, limitând astfel accesul privirilor vecine.
Mobilierul de exterior trebuie să fie în acelaşi ton cu spaţiul construit. Fie că vorbim despre un şezlong în mijlocul grădinii, o piscină, o măsuţă cu fotolii sau un balanoar acestea dau o notă familială şi umană spaţiului verde.
Nu uitaţi că, în afară de plantele care cresc în pământ, ghivecele cu flori înfrumuseţează aspectul casei dacă sunt poziţionate pe pervazele geamurilor, pe alei sau pe terasă.
Leave a Reply